Náš příběh

Příběh Lukášova letitého ladění a zkoušení upéct poctivý řemeslný bochník chleba.

Začalo to před lety, láska k francouzskému pečivu a poctivým postupům od starosti o kvásek přes správné hnětení a překládaní těsta, kynutí až po správně rozpálenou troubu. Inspirace a znalosti hledané všude možně. Nemalou roli v tomhle všem snažení hrála chuť potkávat se s lidmi a při setkávaní nemohl chybět některý z Lukyho velmi podařených pokusů – ať už šlo o bochník kváskového chleba, bagetu, pizzu nebo croissant.

A tak vynikla legenda, příběh plný pokusů a omylů ale také plný pocitů zadostiučinění, když Lukáš začal u sebe doma péct pro kamarády, pizzu na setkaní, bagetu na výlet, nebo boží focacciu k letnímu podvečernímu posezení.

Dobré věci se šíří rychle, a tak postupně při procesu sebezdokonalování začal Lukáš péct bochníky chleba na objednávku pro kamarády a známé a jeho chleba se pomalu a jistě začal stávat legendou i ve valmezacke kavárně Tukan.

Sen mít vlastní pekárnu se nezrodil z romantické představy (možná trošku) ale hlavně z toho že si Lukáš začal všímat, že po jeho pečivu je mnohokrát větší poptávka, než jeho domácnost může unést a odbavit – jeho manželka bude mít v kapse na toto téma jistě pár zábavných historek. Zároveň je to i dobrá zpráva o tom že lidé chtějí jíst lépe, benefity kvasového pečiva již nejsou žádným tajemstvím.

A tak jak si Lukáš prohluboval svoje znalosti a zkušenosti, ruku v ruce s pracovitostí a pokorou, nazrál čas na otevření si pekárny. Ruce od těsta, bolest v zádech, dlouhé hodiny řešení všeho možného a nic z toho by asi nebylo možné bez manželky Máji a její podpory, pomoci a vhledů a bez kamaráda Jirky co dokáže dát věcem řád a pořádek.

V neposlední řadě by ale nic z toho nebylo možné, nebýt Vás zákazníků a dobrých lidí co se opakovaně do pekárny vracíte a odnášíte si naše pečivo a podporujete Lukáše v jeho cestě. Stavte se za námi, uvidíte Lukášovi pod ruce.